Σάββατο 18 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εμπαίζουν τους εργαζόμενους

Σα να είναι το φέουδό της συμπεριφέρεται η δημοτική αρχή των Μεγάρων - στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ - που από την προηγούμενη βδομάδα μέχρι και χτες προσπάθησε δύο φορές να απολύσει έξι εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Μεγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη βδομάδα η δημοτική αρχή είχε ανακοινώσει σε έξι εργαζόμενους την απόλυσή τους, την οποία ανακάλεσε μετά από την άμεση αντίδραση του συνόλου των εργαζομένων με στάσεις εργασίας και την παρέμβαση των ταξικών δυνάμεων την περασμένη Δευτέρα. Προχτές το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση πραγματοποίησε εκλογές για να ανάδειξη ΔΣ. Λίγο μετά η δημοτική αρχή ανήγγειλε και πάλι στους έξι εργαζόμενους, από τους οποίους οι τέσσερις έχουν εκλεγεί στο ΔΣ, ότι θα απολυθούν. Τελικά, ύστερα από νέα παρέμβαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής και άλλων ταξικών δυνάμεων, η δημοτική αρχή ανακάλεσε ξανά τις απολύσεις.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για την υπεράσπιση όλων των θέσεων εργασίας. Προβάλλει ωστόσο επιτακτικό το γεγονός οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για όλους όσοι παίζουν με την αγωνία τους για το μεροκάματο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ